• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle kommun. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mäklare i Jönköpings län får fler frågor i spåren av corona men än märks ingen mättnad på marknaden. Foto: Ragnhild Haarstad/TT Tomas Oneborg/SvD/TT

Mäklare upplever en allmän oro hos säljarna

Uppdaterad
Publicerad

Sex av tio svenskar tror att bostadspriserna kommer att sjunka till följd av coronakrisen. Det visar en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av pensionsbolaget Skandia. Men i Jönköpings län är köpintresset fortsatt stort enligt flera mäklare vi pratat med.

Patrik Ekman, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Tranås säger att han får många samtal från säljare som är osäkra på om de vågar sälja sitt hus just nu. 

– Det finns en allmän oro att det ska vara svårt att sälja men på visningarna märker vi i princip ingenting. Det är samma efterfrågan som tidigare.

”Större efterfrågan än tillgång”

John Svensson, mäklare på Mäklarhuset i Värnamo, har samma bild av bostadsmarknaden.

– Vi har inte märkt av corona.  Under en längre tid har vi haft väldigt lite bostäder till salu och de som är ute är efterfrågade, säger han.

Han säger att många undrar hur coronakrisen påverkar priserna men det är för tidigt att säga, enligt John Svensson.

– Vi har inte märkt av att det påverkat än, men framtiden är väldigt oviss. Jag tror däremot att storstäderna märker av det här mer, säger John Svensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar bostadsmarknaden

Mer i ämnet