Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt fastighetsmäklaren Henrik Holm är bostadsmarknaden fortfarande stabil trots förändrade världsläget. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Mäklaren: ”Det finns en stor oro bland köparna och säljarna”

Publicerad

Under de senaste veckorna har de skenande priserna på bostäder bromsats in på grund av det osäkra världsläget. Men trots att det finns en oro för en nedgång på priserna är bostadsmarknaden fortsatt stabil i Jönköpings län menar mäklare.

– Alla frågar om det går att sälja över huvud taget nu när vi har visningar. Sedan är det många säljare som är oroliga för att priserna ska gå ner, säger fastighetsmäklaren Henrik Holm. 

Hög inflation

Det just nu många faktorer som påverkar vår ekonomi negativt. Inflationen är den högsta på flera år och ligger på 6,4 procent. I maj höjde Riksbanken reporäntan till 0,25 procent, efter att den legat på 0 procent sedan 2014. Lägg där till kriget i Ukraina som påverkar priserna på flera på flera varor. En del experter menar att bostadspriserna kommer att gå ner på grund av detta.

”Finns priser som skenar”

– Det är klart att kunderna blir oroliga. Men jag och flera andra mäklare anser att bostadsmarknaden är stabil, trots läget som råder. Det är klart att priserna inte skenar som de gjort under flera år men det finns fortfarande objekt där priset går upp rejält, säger Henrik Holm. 

I klippet berättar Henrik Holm vilka som drabbas värst av det osäkra läget som nu råder. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer