Polisen spärrade av fastigheten där en man hittades död i Eksjö kommun. Foto: Emma Johansson/SVT

Man häktad för mord i Eksjö – polisen förtegen i ärendet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern hittades död i sin bostad i Eksjö kommun natten till söndags. En man i 20-årsåldern häktades på tisdagseftermiddagen misstänkt för mord. Han är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Det var under natten mot söndag som en man hittades död i sin bostad i Eksjö kommun. Under natten greps en man, misstänkt för mord. Polisen har genomfört förhör med personer i den döde mannens krets.

”Det är förfärligt”

– Han gjorde ingen fluga förnär, jag var chockad hela dagen i går när jag fick höra det, säger en person till SVT Nyheter Jönköping.

Personen beskriver mannen som snäll och omtänksam som levde ensam och utan någon större umgängeskrets. Att mannen kan ha mördats är svårt att begripa, säger personen.

– Jag kan fortfarande inte förstå vad det är som har hänt, vem som skulle vilja honom något ont. Det är förfärligt.

Den mordmisstänkte mannen greps vid 01.30-tiden på söndagen och anhölls senare under natten. Häktningsförhandlingen hölls på tisdagseftermiddagen och rätten kom fram till att han skulle häktas.

”Mycket speciella omständigheter”

Mannen har uppgivit en identitet, men enligt protokollet från häktningsförhandlingen kan den antas vara osann. Polisen vill inte gå in på några fler detaljer i ärendet.

– Detta är ett ärende med mycket speciella omständigheter, så vi kommer inte att berätta mer nu, säger Rickard Finndahl, chef för grova brott på Höglandet.

Polisen har spärrat av runt huset där en man hittades avliden i helgen. En man sitter anhållen misstänkt för mord. Foto: Emma Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.