Efter att en död man hittats i skogen har en person nu anhållits. Foto: SVT

Man anhållen misstänkt för mord – kropp hittad i skog utanför Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredag har en man i 40-årsåldern anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen misstänks ha dödat den man som under torsdagen hittades död vid Dumme mosse naturreservat utanför Jönköping.

Polisen uppgav på fredagsmorgonen att de jobbade fortsatt intensivt i ärendet och att vissa platser fortfarande kunde vara avspärrade för vidare utredning och kriminalteknisk undersökning. Bland annat var området vid ett flerbostadshus inne i Jönköping avspärrat och enligt uppgifter till lokala medier kan det kopplas till det misstänkta mordet. Men det vill inte polisen vare sig bekräfta eller dementera för SVT.

– Till vilka ärenden de är kopplade går vi inte ut med i nuläget och det är för att polisen vill få jobba så ostört som möjligt, säger polisen presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Mord Dumme Mosse Jönköping

I klippet ovan hör du henne berätta mer om det misstänkta mordet.

Mannen försvann i onsdags

Vid 12-tiden på torsdagen kom larmet om att en död man hittats utomhus i skogen någon kilometer från Jönköpings flygplats. Polisen gick under kvällen ut med information kring den döda personen och med stor sannolikhet rör det sig om en man i 55-årsåldern som försvann under onsdagen. Anhöriga har underrättats om läget.

Åklagaren fåordig

– Vi har en grupp poliser som arbetar väldigt intensivt med detta nu. Vi kommer inte svara på några ytterligare frågor i ärendet just nu, säger kammaråklagare Pernilla Törsleff under fredagsförmiddagen.

Det är oklart hur den anhållne mannen ställer sig till brottsmisstanken.

När SVT under fredagen återvänder till platsen där den döde mannen hittades är den omfattande polisavspärrningen hävd i naturreservatet. Besökare strövar runt i området precis som vanligt och inga spår syns efter gårdagen brottsplatsundersökning.

Nedan ett klipp från torsdagen då mannen hittades död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord Dumme Mosse Jönköping

Mer i ämnet