Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hejar jönköpingsborna fram svenska landslaget mot ett VM-brons. Foto: Ebba Öberg/SVT

Se jublet från Jönköping när Sverige tar VM-brons

Publicerad

Många samlades utanför Kulturhuset Spira i Jönköping när Sverige tog VM-brons mot hemmanationen Australien.

– Det var en fantastisk match. Sverige har bjudit på mycket spänning, säger Jonathan Heinhagen som hejade fram landslaget under lördagen.

För fjärde gången genom tiderna kniper Sverige bronsmedaljen i fotbolls-VM. Blågult vann mot Australien med 2–0 i en match där Kosovare Asllani var stor huvudperson.

– Otroligt skönt att vinna en medalj för det här laget och det svenska folket. Vi har blivit kärleksbombade, så man ville ge tillbaka, säger hon.

”Toppenstämning”

”Det är kul att det är sånt intresse för tjejfotboll”, sa Stefan Stefan Sjölander som tillsammans med Sofia Bergvall var två av många som såg VM-matchen under lördagen. Foto: Ebba Öberg/SVT

Matchen sändes på storbildsskärm på Kulturhuset Spira och många jönköpingsbor var på plats för att jubla när slutsignalen ljöd.

– Det var toppenstämning! Man vet inte när det är såhär tidigt på morgonen om folk kommer dyka upp, men det här var ju jättehärligt, säger Johanna Wahlström.

– Det var en av de bästa matcherna från Sverige idag. Det var lugnare och bättre spel, säger Jesper Pihl.

Se och hör jublet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.