Foto: Johan Nilsson/TT

Männen som greps efter varningsskott i Värnamo häktade

Uppdaterad
Publicerad

De båda unga män som i tisdags greps i Värnamo, efter att polisen avfyrat varningsskott, häktades i Jönköpings tingsrätt på torsdagen. Men det har fortfarande inte framkommit vad det var som hände när polisen kände sig nödgad att avlossa två skott.

Det är Värnamo Nyheter som rapporterar att de två männen, båda mellan 20 och 25 år gamla, nu är häktade misstänkta för grovt vapenbrott.

Det var vid 17-tiden på tisdagen som polisen avlossade två varningsskott i samband med gripandet. Varför poliserna kände sig hotade och avfyrade varningsskott har ännu inte framkommit.

En av de häktade männen har enligt Värnamo Nyheter flera domar på sig, medan den andre är ostraffad men har förekommit i flera polisutredningar de senaste åren.

Tittar på kopplingar till skjutningar

SVT Nyheter Jönköping rapporterade under onsdagen att polisen tittar på om männen kan ha någon koppling till de skjutningar som varit i Värnamo under våren.

– Vi har haft tre skottlossningar den senaste tiden och vi tittar nu på om det finns något samband med de som greps igår, sa Kristoffer Axell som är tillförordnad lokalpolisområdeschef i Värnamo under gårdagen.

Han säger att det i dagsläget inte finns något konkret som binder samman männen med de tidigare skjutningarna, men att polisen tittar brett på oroligheterna som varit i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer