Maskerad man gick runt med svärd i Hovslätt

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades natten till måndagen till Hovslätt söder om Jönköping om en maskerad person med ett svärd. En misstänkt man greps på plats av polis. Han misstänks nu för förberedelse till grov misshandel.

Strax före klockan ett fick polisen samtal om att en maskerad person beväpnad med ett svärd setts vid en fastighet i samhället. Flera polispatruller larmades till platsen och en misstänkt greps i närheten efter bara några minuter, och ett svärd hittades senare gömt under en bil. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Mannen kunde gripas ganska odramatiskt vad jag förstått, säger Lars-Göran Nilseryd som är vakthavande befäl vid polisen.

Mannen som är i 30-årsåldern anhölls under förmiddagen misstänkt för grovt brott mot knivlagen och förberedelse till grov misshandel. Han misstänks även för ringa narkotikabrott.

Åklagaren Klas Hellgren som leder förundersökningen säger till SVT Nyheter Jönköping att det ännu är oklart om mannen var ute efter någon specifik person, men att han ska höras vidare under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.