Mats Green kan komma att ta plats i partistyrelsen. Foto: Fredrik Wennerlund

Mats Green får nytt uppdrag i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Mats Green, moderat riksdagsledamot för Jönköpings län, har fått uppdraget som Moderaternas nya arbetsmarknads- och integrationspolitiska talesperson. Han får därtill uppdraget som ny vice ordförande i riksdagens Arbetsmarknadsutskott.

Under påskhelgen kom beskedet att moderaten Erik Bengtzboe (M) lämnade sitt uppdrag som vice ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott och därmed rollen som Moderaternas talesperson för arbetsmarknadsfrågor. Nu tar Mats Green över arbetsuppgifterna.

– Jag ser fram emot uppgiften att få arbeta med två av Sveriges största framtidsutmaningar – jobben, arbetslinjen och integrationen. Två av Moderaternas främsta paradfrågor. Uppväxten på Öxnehaga, tio år som kommunalråd och KSO i Jönköpings kommun och att de senaste fem åren ha representerat det arbetsamma och företagsamma Jönköpings län som riksdagsledamot är erfarenheter jag kommer att ta med mig i det kommande arbetet, säger Mats Green i ett pressmeddelande.

Mats Green har fram till nu varit bostadspolitisk talesperson för Moderaterna. Han dessutom lett arbetet med partiets eftervalsanalys.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.