Medborgarpartiet kräver att kommunalrådet Marie Johansson (S) avgår. Foto: SVT

Medborgarpartiet kräver kommunalråds avgång i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Majoritetspartierna (S, M, L, C och Wep) i Gislaved har bestämt sig för gå emot ett beslut från förvaltningsrätten om nedläggningen av äldreboendet Lugnet. Medborgarpartiet tycker att det hela är odemokratiskt och kräver nu att kommunstyrelsens ordförande Marie Johansson (S) avgår.

I november förra året röstade den politiska majoriteten i Gislaveds kommun för att lägga ner äldreboendet Lugnet i Broaryd. Planen var att göra boendet till förskola och bostäder istället. Det skrev Värnamo Nyheter om.

Beslutet överklagades och hamnade i förvaltningsrätten. Där gjordes bedömningen att nedläggningen inte gått rätt till, något P4 Jönköping var först att rapportera om.

Kommunstyrelsens ordförande, Marie Johansson (S), meddelade efter förvaltningsrättens domslut att detta inte kommer att påverka nedläggningen av äldreboendet. Enligt Marie Johansson kommer nedläggningen att verkställas efter att ärendet behandlats enligt regelboken i nämnder och styrelse.

Tokigt hanterat

Oppositionspartiet Medborgarpartiet tycker att Marie Johansson beter sig odemokratiskt och kräver hennes avgång.

– Hela ärendet har hanterats tokigt från början till slut. Det vi mest vänder oss emot är att Marie Johansson menar att beslutet redan är fattat, säger Kjell Örtlund (MiG), som är sekreterare i Medborgarpartiet.

Han menar att det inte går att veta vad som händer när ärendet behandlas innan omröstning.

– Det är sannolikt att det finns personer som kommer att ändra inställning och rösta mot en nedläggning av Lugnet, säger Kjell Örtlund.

Marie Johansson skriver i ett mejl till SVT att hon inte vill kommentera detta just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.