Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Medborgarpartiets Ruth Johannesson vilket annat parti de skulle kunna tänka sig att regera med i Gislaved efter höstens val. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Medborgarpartiet missnöjda med politiska styret i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Företrädarna för nystartade Medborgarpartiet i Gislaveds kommun är missnöjda med det mesta när det gäller kommunens nuvarande politiska styre.

– Allt de gör blir nästan tokigt och fel. De har dålig politik, lyssnar inte på medborgarna och försöker inte rätta till brister, säger talespersonen Ruth Johannesson.

Sedan 2019 har Medborgargruppen i Gislaved bildat opinion i kommunala frågor, framförallt den sociala sektorn. Facebookgruppen har över 3 500 medlemmar och nu har Medborgargruppen tagit ytterligare ett steg och bildat Medborgarpartiet som ställer upp i kommunvalet den 11 september.

Partiet har 27 kandidater på sin lista till valet till kommunfullmäktige.

– Vi har haft lätt att få folk att ställa upp som kandidater och vi har folk som har haft ledande befattningar inom näringsliv och kommunal verksamhet, säger Ruth Johannesson.

Fokus på välfärden

Partiet vill att kommunen ska satsa och prioritera välfärden i kommunen.

– Skola, vård och omsorg är viktigast, det är grunden för att få folk att flytta hit. Industrin här skriker efter arbetskraft.

Ruth Johannesson tror att partiet, om de når ut med sitt budskap, kan hamna i den styrande majoriteten efter valet i september.

I klippet berättar Ruth Johannesson vilka Medborgarpartiet kan tänka sig att styra kommunen tillsammans med.

Moderaterna: 8
Centerpartiet: 10
Liberalerna: 2
Kristdemokraterna: 2
Socialdemokraterna: 13
Vänsterpartiet: 1
Miljöpartiet: 1
Sverigedemokraterna: 7
Westbopartiet: 4
Kommunistiska partiet: 1

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

val 2022 Jönköpings län

Mer i ämnet