Arkivbild. Foto: TT

Miljonregn över förlossningsvården

Publicerad

Tillgängligheten inom mödra- och förlossningsvården ska bli bättre. Därför har regeringen beslutat att betala ut 56 miljoner kronor till Jönköpings län.

Pengarna betalas ut efter en överenskommelse mellan Sveriges kommuner och landsting och regeringen. Man vill genom satsningen öka bemanningen inom förlossningsvården och förstärka insatser i primärvården med särskild inriktning på socioekonomiskt utsatta områden. Pengarna får också användas för insatser inom vården som ges tidigt födda barn.

– Alla blivande föräldrar ska kunna känna att de får en trygg och säker vård både under och efter graviditet och förlossning. Vi ska också stärka vård och behandling av sjukdomar som särskilt drabbar kvinnor, exempelvis endometrios. 56 miljoner kronor kommer att göra stor skillnad för förlossningsvården och kvinnors hälsa i Jönköping, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.