Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialminister Lena Hallengren (S) svarar på tre frågor om läkarbristen. Foto: Kristin Renulf/SVT

S lovar 100 miljoner kronor till vårdcentralerna i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

I dag fick Jönköpings län besök av socialminister Lena Hallengren (S). I samband med besöket presenterade hon tillsammans med regionrådet Rachel De Basso (S) vallöftet att minst 100 miljoner kronor kommer att satsas på vårdcentralerna i Jönköpings län om det blir en fortsatt socialdemokratiskt ledd regering. 

Region Jönköpings län har fått ta del av totalt över 1,1 miljard kronor i statsbidrag för 2021-2022. Inför valet lovar nu socialdemokraterna ytterligare 100 miljoner till vårdcentralerna i länet.

– Det är inte så lätt att bedriva en god sjukvård i Jönköpings region om man inte har en regering som tillskjuter resurser, säger socialminister Lena Hallengren vid sitt besök på Råslätts vårdcentrum.  

Regionvalet 2022 Jönköpings län

Lika förutsättningar till alla

Socialministern menar att det finns många patienter som är i behov av vård och väntar på att få den utförd. Hon betonar att det är väldigt viktigt att ha en vård som är behovsanpassad och att alla ska känna sig trygga och få lika förutsätningar.

Lena Hallengren (S) besökte även Höglandssjukhuset i Eksjö och Barn- och ungdomspsykiatrin i Nässjö under fredagen.

Hör socialministern berätta mer vallöftet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Jönköpings län

Mer i ämnet