En man häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkt för mord på Kjäll Gustafsson i Gislaved i december förra året. Foto: SVT

Misstänkt för mordet på Kjäll Gustafsson nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings tingsrätt häktade på torsdagen den man som under onsdagen anhölls misstänkt för att ha mördat Kjäll Gustafsson i Gislaved. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Han nekar dock till brott.

Stefan Citron, som är bror till Kjäll har gott hopp om att fallet nu ska lösas.

Jönköpings tingsrätt gick helt på åklagarens linje och häktade mannen  för mord, försök till mord och försök till rån.

Stefan Citron, Kjälls bror, tror att det är polisens kraftsamling med bland annat topsning efter DNA som nu har gett resultat.

Man död efter rånförsök i Gislaved

– Jag tror att de har rätt person de har den här gången faktiskt.

För nästan exakt ett år sedan häktades en man som även han misstänktes på sannolika skäl för mordet på Kjäll som ägde rum i december 2019. Mannen släpptes dock efter knappt två månader och polisen uppgav att han avförts helt från utredningen. Enligt handlingar från tingsrätten handlar det inte om samme man som nu är häktad.

Hemmahörande i trakten

Den nu misstänkte mannen är i 20-årsåldern och hemmahörande i trakten. Han är sedan tidigare dömd för en rad brott, dock inga våldsbrott.

Om han tidigare figurerat i mordutredningen, kan hans försvarare Andreas Grudemo idag inte svara på.

– Jag har bara haft ett inledande samtal med mannen men det kommer att bli flera.

Datum för åtal eller eventuell omhäktning är satt till den 21 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet