Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Så kan krogmordet i Gislaved ha gått till

Uppdaterad
Publicerad

Två maskerade män kommer in på krogen i Gislaved och tränger sig in i köket där flera i personalen på restaurangen befinner sig, därefter knivskär de en anställd, det visar en anmälan till Arbetsmiljöverket. Kjäll Gustafsson som var gäst på krogen knivskärs till döds då han kommer in i köket.

De båda männen knivskär en av personalen som får två knivsår på kroppen, varav ett i bröstet. Männen skriker åt den restauranganställde att öppna en kassaapparat. Men de maskerade männen förstår strax därefter att den knivskurne personen inte är kapabel till att öppna kassaapparaten, då ger de sig på en tredje anställd. Detta framgår i en anmälan som den drabbade restaurangen gjort till Arbetsmiljöverket och som Värnamo Nyheter var först att rapportera om.

Letar efter kontanter

Med tvång får de maskerade männen en anställd att öppna kassaapparaten, men där finns inga kontanter, detta eftersom restaurangen inte har någon kontanthantering.

Men männen ger sig inte, de ropar att personalen ska visa var ett kassaskåp finns. Under den tiden lyckas en av medarbetarna på restaurangen fly och slå larm om vad som inträffar på restaurangen.

Offret ingriper

Restauranggästen Kjäll Gustafsson kommer då in i köket och tumult uppstår. Han blir så pass svårt knivskuren att han avlider på plats. Därefter beger sig de maskerade männen från platsen.

SVT Nyheter kontaktade Rickard Finndahl som är chef för grova brott hos polisen för en kommentar.

– Jag är ledsen, jag ger inga kommentarer om det här fallet, vi hör fortfarande människor och om jag säger något riskerar det att förstöra utredningen, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet