Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Adam Rullman tror att 21-åriga Tove dödades i den lägenhet som hon befann sig med de misstänkta. Därför begärs de båda misstänkta kvinnorna omhäktade för mord och gravfridsbrott, och inte längre människorov. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Misstänkt för mord på Tove erkänner misshandel och gravfridsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den ena kvinnan som misstänks för mord på Tove i Vetlanda i november ändrar sin inställning och erkänner misshandel och gravfridsbrott. Det framkom på häktningsförhandlingen i Eksjö tingsrätt på tisdagen.

Kvinnan som är 20 år gammal har tidigare nekat till brott, men ändrar nu sin inställning. Hon erkänner misshandel och gravfridsbrott. Till Aftonbladet säger hennes försvarsadvokat Clea Sangborn att Tove dog i lägenheten som hon själv var i.

– Min klient har vidgått att det varit någon form av misshandelsbrott och det var olyckliga omständigheter som gjorde att målsäganden dog. Efter det blev det en fullständig paniksituation och det efterföljande förloppet som innefattar gravfridsbrott har min klient numera erkänt, säger kvinnans advokat Clea Sangborn till tidningen.

Kvinnan fortsätter att neka till mord och att hon inte haft uppsåt att döda någon. Den 18-åriga kvinnan som också är misstänkt för Toves död forsätter att neka till brott.

– Hon har inte ändrat sin inställning, säger advokat Mikael Svegfors.

Omhäktades

Åklagare Adam Rullman tror att Tove dödades i den lägenhet som hon befann sig med de misstänkta. Därför begärdes de båda kvinnorna omhäktade misstänkta för mord och gravfridsbrott, och inte längre människorov som tidigare.

Under dagen beslutade tingsrätten att båda kvinnorna ska stanna kvar i häktet misstänkta för mord och gravfridsbrott.

Mobiltelefon på platsen

21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda den 16 oktober, och hittades död i skogen efter två veckor. Till P4 Jönköping berättar åklagare Adam Rullman att minst en av de misstänktas mobiltelefoner har kunnat spåras till platsen där Tove hittades.

Åklagaren har nu fram till 26 januari att väcka åtal.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet