Toves hittades död i Vetlanda efter att ha varit försvunnen i flera dagar. Foto: Adam Ihse/TT

Misstänkt för mord på Tove i Vetlanda kommer ändra sin inställning

Uppdaterad
Publicerad

En av de unga kvinnor som misstänks för mord på Tove i Vetlanda kommer enligt hennes försvarsadvokat att ange en ny inställning till brottsmisstankarna när det är omhäktningsförhandling imorgon tisdag.

– Hon kommer att ändra inställning, säger advokat Clea Sangborn till SVT Nyheter Jönköping.

P4 Jönköping var först med att rapportera att den brottsmisstänkta kvinnan kommer att ändra sin inställning under häktningsförhandlingen som hålls imorgon. Advokaten är däremot förtegen om några detaljer och vill i dagsläget inte säga på vilket sätt kvinnan kommer att ändra inställning.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Misstänker inte längre människorov

21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda den 16 oktober, och hittades död efter två veckor.

De båda häktade kvinnorna som är i 20-årsåldern har under hela utredningstiden nekat till misstankarna om mord, människorov och brott mot griftefriden. Men när åklagaren nu begär förlängd häktningstid för de båda kvinnorna så gäller det inte längre för misstanken om människorov, utan för mord och gravfridsbrott.

– Bilden över händelseförloppet har nu klarnat ytterligare, och då gör sig inte längre misstanken om människorov gällande, säger åklagare Adam Rullman till SVT.

Rullmans teori är att Tove dödats i lägenheten där hon befann sig med de båda misstänkta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet