Rickard Finndahl, chef grova brotts-gruppen lokalpolisområde Höglandet och Värnamo. Foto: Mikael Fritzon/TT

Rickard Finndahl plockas bort från Tove-utredningen under mutbrottsutredning

Uppdaterad
Publicerad

Rickard Finndahl, som har varit ansvarig för mordutredningen i Tove-fallet i Vetlanda, plockas nu tillfälligt bort från utredningen och rollen som chef för grova brotts-gruppen. Orsaken är att han utreds för mutbrott av särskilda åklagarkammaren.

– Det är rutin, vi gör alltid så när polisanställda är föremål för utredning. Så snart vi fick besked om att det inletts en utredning genomfördes detta, säger lokalpolisområdeschef Håkan Boberg i en kommentar till SVT Jönköping.

Det var i förra veckan som det framkom att Rickard Finndahl blivit inbjuden av medieprofilen Leif GW Persson till en jaktresa. Leif GW Persson har flera gånger kommenterat Tove-fallet i flera medier.

Rickard Finndahl sa då i en intervju med SVT att han umgås med vem han vill på sin fritid och att han inte har fört vidare några uppgifter från utredningen.

Under tiden som den utredningen pågår får Rickard Finndahl andra arbetsuppgifter. Något som P4 Jönköping var först med att berätta.

Vi har sökt Rickard Finndahl för en kommentar.

I klippet hör du polischefen kommentera sin jaktresa med Leif GW Persson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rickard Finndahl är chef för polisens Grova brottsgrupp i Värnamo och på Höglandet. Foto: Johannes Tolf / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.