Foto: Bengt Ljunggren

Misstänkt för Vetlandamord häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som misstänks ha mördat en kvinna och skadat en annan kvinna i Vetlanda häktades på fredagen av Eksjö tingsrätt. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord, samt olaga hot.

Det var vid två tiden natten mot tisdag som polisen larmades till en adress i Vetlanda. I lägenheten påträffades två kvinnor i 20-årsåldern. Den en kvinna var död och den andra kvinnan allvarligt skadad.

En man i 25-årsåldern greps kort därefter av polis. Under förhör på tisdagskvällen ska den misstänkte ha erkänt.

Vetlandamord

– Han medger att han har tagit livet av den ena kvinnan och skadat den andra, sa åklagare Pernilla Törsleff till SVT Nyheter Jönköping i onsdags.

Häktas för mord

Under torsdagen begärdes mannen häktad av åklagare och vid lunchtid på fredagen häktades mannen av Eksjö tingsrätt på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden, som misstänkt för mord, försök till mord samt olaga hot.

Mannens advokat, Uno Karlsson, sa så här tidigare i veckan om sin klients förklaring till sitt agerande.

– Han har lämnat en förklaring till sitt handlande, men jag vill inte kommentera vad han har sagt, säger Karlsson.

Åtal ska vara väckt den 9 mars.

Mordet skedde på ett kommunalt serviceboende. Vetlanda kommun kommer att göra en internutredningen efter händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vetlandamord

Mer i ämnet