Foto: Mikael Fritzon/TT

Misstänkte mördaren begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som misstänks för att ha mördat en kvinna och skadat en annan i Vetlanda har begärts häktad. I morgon fredag ska häktningsförhandlingen hållas i Eksjö tingsrätt

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden. Han är enligt häkningsframställan, som åklagaren lämnade in till tingsrätten på torsdagsmorgonen, även misstänkt för försök till mord och olaga hot.

– Vi har gjort den bedömningen av bevisläget och då ska han häktas, säger åklagaren Pernilla Törsleff till TT.

Vetlandamord

Hur mår den skadade kvinnan?

– Det senaste jag hörde om det var i går, och då var läget stabilt, svarar åklagaren.

Har erkänt

Det var vid två-tiden natten till tisdag som polisen larmades till en adress i Vetlanda. I lägenheten hittades en kvinna avliden och en annan skadad. Båda är i 20-årsåldern. En man i 25-årsåldern greps misstänkt för båda brotten.

Under tisdagskvällen förhördes han, och ska då enligt polisen ha erkänt.

– Han medger att han har tagit livet av den ena kvinnan och skadat den andra, sa Pernilla Törsleff till SVT Nyheter Jönköping under gårdagen.

Mordet skedde på ett serviceboende och Vetlanda kommun kommer att göra en intern utredning för att undersöka om någonting hade kunnat göras annorlunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vetlandamord

Mer i ämnet