Marianne Karlsson är vård- och omsorgschef i Vetlanda kommun. Foto: Vetlanda kommun/SVT

Misstänkta mordet skedde i en servicebostad

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta mordet som inträffade natten till tisdagen skedde i en av Vetlanda kommuns servicebostäder. En brukare har avlidit och en anhörig till henne är allvarligt skadad uppger kommunen.

– Vi har personer på plats som har mött personal och brukarna som bor i servicebostaden. De behöver stöd i den här svåra stunden. Det är svårt för både personal och brukare, säger Marianne Karlsson som är vård- och omsorgschef i Vetlanda kommun.

Servicebostaden är ett boende för personer med funktionsnedsättning och det är bemannat dygnet runt.

Vetlandamord

Ska verkligen något sådant här kunna hända med tanke på att boendet är bemannat dygnet runt?

– Servicebostaden är ju en sådan bostad som består av flera lägenheter, där brukaren har sin egen lägenhet. Det är utspritt och personalen har sin lokal. De gör tillsyn och insatser utifrån brukarens behov, säger Marianne Karlsson.

Personal larmade

Hon säger att det var personal som upptäckte vad som inträffat under tillsynen, och de larmade då 112.

Marianne Karlsson säger att hon inte nu kan säga om de måste skärpa rutinerna på boendet framöver, och vilka åtgärder som i så fall kan bli aktuella.

– Det får analysen visa, säger hon till SVT Nyheter Jönköping vid lunchtid på tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vetlandamord

Mer i ämnet