Bild från ett annat beslag av narkotika. Foto: Arkivbild Tobias Röstlund /TT

Misstänkt hade upp till ett kilo narkotika i sina ägor

Uppdaterad
Publicerad

En tillsynes narkotikapåverkad man som kom körandes, stoppades i centrala Jönköping av polis. Efter husrannsakan i mannens bil samt bostad kunde polisen beslagta en större mängd misstänkt narkotika.

Mannen, som är född på 90-talet, stoppades under lördagseftermiddagen.

– Han visade tecken på att vara påverkad och i bilen hittades tabletter och annan misstänkt narkotika, säger Jonas Axell, gruppchef vid polisen i Jönköping.

Nästa ett kilo

Fyndet gjorde att polisen även genomförde en husrannsakan i mannens lägenhet. Även där hittades vad som misstänks är narkotika och sammantaget blev de båda beslagen i storleksordningen mellan 500-1000 gram.

– Preparaten är skickade på analys men misstänks vara till exempel cannabis och amfetamin. Av vad vi kunde se i lägenhets höll mannen även på att förbereda försäljning av narkotikan, säger Jonas Axell.

Mannen, som är känd sedan tidigare av polisen, greps och sitter nu anhållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.