Foto: Mikael Fritzon/TT

Misstänkt mördare lider av allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag fortsätter rättegången mot den man i 25-årsåldern som misstänks för att brutalt ha dödat en ung kvinna på ett LSS-boende i Vetlanda samt skadat hennes syster. Rättsmedicinalverket är nu klara med den rättspsykiatriska undersökningen av mannen.

Undersökningen visar att  mannen led av en allvarlig psykisk störning då han tog sig in i en servicelägenhet och dödade den unga kvinnan. Kvinnan hade över 130 sårskador.

Vid undersökningen har det framkommit att mannen har haft väldigt svårt att sova och lätt har störts av ljud. I samband med mordet ska mannen ha uppgett att höga ljud från kvinnans lägenhet utlöste hans ilska.

Att den rättspsykiatriska utredningen visar att mannen lider av en allvarlig störning innebär att man rekommenderar att mannen döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning istället för fängelse om han bedöms skyldig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vetlandamord

Mer i ämnet