Polisen utanför ett hus i Eksjö, där en person påträffats allvarligt skadad. Flera personer har förts till sjukhus med allvarliga skador efter ett misstänkt grovt våldsbrott på torsdagsmorgonen i Eksjö kommun. Foto: Mikael Fritzon/TTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Misstänkt mordförsök i centrala Eksjö

Publicerad

Under morgonen fick polisen uppgifter om ett misstänkt mordförsök i Eksjö. Tre personer, en kvinna och två barn ska ha fått livshotande skador men efter operation bedöms deras tillstånd som allvarligt med stabilt. En man i 30-årsåldern, har anhållits misstänkt för försök till mord.

Strax innan åtta på torsdagsmorgonen fick polisen ett samtal från ett barn som gav uppgifter som tydde på att någon typ av brott skulle ha inträffat i Bruzaholm.

– Det var lite oklart i inledningsskedet var brottet skulle ha inträffat, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn till SVT Nyheter Jönköping.

När polisen kom fram till platsen fick de uppgifter om att det var i centrala Eksjö som ett brott skulle ha skett.

Bo Carme blev vittne till hur två barn och en kvinna i ilfart fördes iväg från platsen. Foto: SVT

Hittade flera skadade personer

På en adress i centrala Eksjö hittades sedan tre allvarligt skadade personer som misstänks ha blivit utsatta för ett våldsbrott. De tre fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö och polis finns på plats för bevakning vid sjukhuset. Då de tre kom in bedömdes deras skador vara livshotande och de opererades akut. Vid 15-tiden meddelade Höglandssjukhuset att deras tillstånd var allvarligt men stabilt.

Rikard Finndahl polisens chef för Grova brott på Höglandet uppger att det handlar om två barn och en kvinna som är skadade.

– Ja det kan vi bekräfta säger han till SVT och berättar att den gripne mannen kommer från södra Sverige men att han inte är hemmahörande i Eksjö.

Finndahl uppger även att  mannen och de skadade inte är obekanta, men vill inte gå in på vilken relation de har till varandra.

Delar av centrala Eksjö var under morgonen avspärrat men avspärrningarna släpptes vid halv tolv-tiden. Polisens tekniker var dock kvar på platsen för en teknisk undersökning i den bostad där brottet tros ha skett.

Misstänkt gripen

Polisen misstänkte snabbt en man i 30-årsåldern för brottet och vid halv tio-tiden greps den misstänkte mannen på järnvägsstationen i Nässjö. Enligt polisen gick gripandet lugnt till.

Mannen anhölls vid lunchtid på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall. Enligt åklagare Klas Lööf nekar mannen till anklagelserna. Under fredagen hålls häktningsförhandlingar mot mannen i Eksjö tingsrätt.

I nuläget söker polisen inte efter fler gärningspersoner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försök till mord Eksjö

Mer i ämnet