Mannen som misstänks för att ha försökt döda tre personer i Eksjö under torsdagen har häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall. Foto: Bengt Ljunggren

Knivskar kvinna och barn – nu överklagas livstidsdomen

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som dömdes till livstids fängelse för mordförsök på en kvinna och två barn i Eksjö i somras har nu överklagat sin dom.

Mannen knivskar sin före detta flickvän och hennes båda barn, båda under tio år, i en bostad i Eksjö i augusti förra året.

Räddningsaktionen blev dramatisk, bland annat bar en polisman ut ett av barnen, lade det i polisbilen och körde i ilfart till sjukhus.

Försök till mord Eksjö

Mannen dömdes till livstids fängelse och utvisning för bland annat två fall av mordförsök, grov misshandel och våldtäkt. Han dömdes även till att betala ett skadestånd till offren på cirka 450 000 kronor.

Nu har mannen överklagat domen och yrkar på att åtalet ska ogillas i sin helhet. I överklagan skriver han att han anser att åklagarens bevisning inte är tillräcklig för en fällande dom.

Så här berättade ett vittne till händelsen vid dådet i Eksjö i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försök till mord Eksjö

Mer i ämnet