Polisen utanför ett hus i Eksjö i augusti efter att en kvinna och hennes två barn hittats svårt skadade. Foto: Mikael Fritzon/TT

Döms till fängelse – försökte mörda kvinna och barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern dömdes på måndagen i Eksjö tingsrätt för mordförsök på en kvinna och hennes barn. Dådet skedde på en adress i Eksjö i augusti år. Mannen döms till livstids fängelse och utvisning.

Polis och ambulans larmades den 15 augusti till en adress i Eksjö. Där hittades en kvinna och två barn, båda under tio år, svårt skadade. Offren hade knivskurits i bland annat hals och bål.

– För kvinnan och ena barnet ska tillståndet enligt läkare ha varit livshotande, sa kammaråklagare Kristoffer Clausen inför tingsrättsförhandlingen.

Försök till mord Eksjö

Dramatisk räddningsaktion

Räddningsaktionen blev dramatisk, bland annat bar en polisman ut ett av barnen, lade det i polisbilen och körde i ilfart till sjukhus. Det har även funnits en hotsituation mot familjen som flyttades till en annan ort.

Senare under samma dag kunde en man i 30-årsåldern gripas på resecentrum i Nässjö och han häktades av Eksjö tingsrätt dagen efter på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall.

Han döms för två fall av mordförsök, grov misshandel, våldtäkt, misshandel, stöld och olovlig identitetsanvändning.

Förnekade gärningarna

Mannen åtalades för försök till mord på kvinnan och hennes båda barn. Dessutom åtalas han för våldtäkt på kvinnan samma dag, samt stöld, misshandel och olovlig identitetsanvändning. Den misstänkte har förnekat samtliga gärningar.

– Den misstänkte har medgett att han varit på platsen men att det varit andra okända gärningsmän som skadat målsägandena. Vi har under förundersökningen inte funnit något stöd för den versionen, sa kammaråklagare Kristoffer Clausen för några veckor sedan.

Enligt åklagaren ska mannen och kvinnan ha haft en kärleksrelation som ska ha tagit slut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försök till mord Eksjö

Mer i ämnet