Kammaråklagare Kristoffer Clausen lämnade under tisdagen in en stämningsansökning mot en man i 30-årsåldern som misstänks för försök till mord på tre personer. Foto: SVT

Försökte mörda kvinna och två barn – nu åtalas mannen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har under tisdagen lämnat in åtal mot en man som misstänks för att ha försökt döda en kvinna och hennes båda barn på en adress i Eksjö i augusti i år.

Polis och ambulans larmades den 15 augusti till en adress i Eksjö. Där hittades en kvinna och två barn, båda under tio år, svårt skadade. Offren ska ha knivskurits i bland annat hals och bål.

– För kvinnan och ena barnet ska tillståndet enligt läkare ha varit livshotande, säger kammaråklagare Kristoffer Clausen.

Försök till mord Eksjö

Räddningsaktionen blev dramatisk, bland annat bar en polisman ut ett av barnen, lade det i polisbilen och körde i ilfart till sjukhus. Det har även funnits en hotsituation mot familjen som flyttades till en annan ort.

Senare under samma dag kunde en man i 30-årsåldern gripas på resecentrum i Nässjö och han häktades av Eksjö tingsrätt dagen efter på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall.

Flera brott

Mannen åtalas nu för försök till mord på kvinnan och hennes båda barn. Dessutom åtalas han för våldtäkt på kvinnan samma dag, samt stöld, misshandel och olovlig identitetsanvändning. Den misstänkte har förnekat samtliga gärningar.

– Den misstänkte har medgett att han varit på platsen men att det varit andra okända gärningsmän som skadat målsägandena. Vi har under förundersökningen inte funnit något stöd för den versionen, säger kammaråklagare Kristoffer Clausen vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Enligt åklagaren ska mannen och kvinnan ha haft en kärleksrelation som ska ha tagit slut.

Så här berättade ett vittne om händelsen där en man greps efter att ha försökt döda en kvinna och två barn i en bostad i Eksjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försök till mord Eksjö

Mer i ämnet