• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Rickard Finndahl chef på Grova brott på Höglandet vill inte kommentera relationer mellan offer och misstänkt gärningsman. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Efter mordförsöken – offren flyttade till hemlig plats

Publicerad

Efter våldsdådet i Eksjö i torsdags har nu de tre offren, en kvinna och två barn, som inledningsvis vårdades på Höglandssjukhuset i Eksjö, flyttats till en annan plats. Om det finns något hot mot de tre vill dock polisen inte kommentera.

Kvinnan och de båda barn som skadades svårt i det grova våldsbrottet i Eksjö i torsdags mår bättre och har kunnat svara på en del frågor berättar Rickard Finndahl chef på Grova brott på Höglandet.

– De mår bra och blir starkare för varje dag. Men det går långsamt, det kommer att dröja innan de kan berätta exakt vad som hände, säger Finndahl.

De tre vårdades till en början för livshotande skador och opererades akut, de har sedan dess opererats flera gånger och fler operationer är att vänta.

Okänt var de befinner sig

– Vi har beslutat att flytta dem till ett annat sjukhus på en annan ort. Vi vill att de ska vara tillsammans, säger Finndahl och fortsätter:

– Vi berättar inte var de nu vårdas. Jag vill heller inte kommentera om det finns något hot med dem.

Polisen har sedan i torsdags hållit flera förhör med den man som greps samma morgon som dådet och som nu är häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord i tre fall.

– Han förnekar fortfarande gärningen, säger Finndahl. Jag vill inte gå in på relationen mellan mannen och de skadade men vi anser att det är rätt person som vi gripit. Vi tror inte att någon annan person har utfört gärningen, om det sedan är gjort i hast eller om det kan komma att handla om anstiftan eller något annat vet vi inte.

– Motivet är inte känt och vi kommer att förhöra honom igen i närtid.

Körde skadad till sjukhuset

Finndahl vill även framhålla de poliser som var först på brottsplatsen i torsdags morse.

– De gjorde ett rådigt ingripande, bland annat då de direkt körde en av de skadade till sjukhus i en polisbil, vi vet inte om det var avgörande för att personen klarade sig, men patrullen tog bra beslut på platsen, säger Finndahl.

Polisen har fortsatt en del teknisk undersökning att göra och man fortsätter att knacka dörr.
 

Hör vittnet Patrik Carme efter händelsen på torsdagsmorgonen i klippet nedan.

Bo Carme blev vittne till hur två barn och en kvinna i ilfart fördes iväg från platsen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försök till mord Eksjö

Mer i ämnet