Polisen säger att fyndet gjordes två kilometer från den plats där branden startade och det kan därför inte ha orsakat branden. Foto: SVT

Misstänkta föremålet orsakade inte branden på Flymossen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och räddningstjänsten har idag undersökt det föremål som hittades på måndagskvällen av en grupp med militär personal. Efter att ha undersökt föremålet har polisen och räddningstjänsten nu konstaterat att det inte har haft något med branden att göra.

Riktigt vad det var för föremål har man inte kunnat fastställa. Men man kunde konstatera att det inte var eller hade varit något explosivt. Polisen säger att det här fyndet gjordes två kilometer från den plats där branden startade och det kan därför inte ha orsakat branden.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Jönköping var det rester av en bränd PET-flaska som satt monterad i ett rör. Flaskan ska ha innehållit metallskrot. De som hittade föremålet misstänkte att det möjligen kunde vara någon form av brandbomb och lämnade över föremålet till Ingenjörstrupperna från Eksjö.

LÄS MER: Oidentifierat föremål hittat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbrand i Bredaryd

Mer i ämnet