Huset i Anneberg i Nässjö kommun som förstördes i en brand och där en kvinna hittades avliden. Foto: SVT/Sandra Wennergren

Branden i Anneberg – tonåring begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

En av de tre ungdomar som i tisdags anhölls misstänkta för mord och grov mordbrand i Anneberg begärs häktad, meddelar Åklagarmyndigheten. De två andra har släppts på fri fot. En kvinna hittades död efter villabranden. Nässjö kommun har under dagen haft möte angående händelsen.

Åklagaren har begärt en tonåring häktad misstänkt för mord och grov mordbrand i Anneberg den 1 februari. Häktningsförhandling kommer äga rum på fredagen den 5 februari.

– Jag begär honom häktad för att han inte ska kunna påverka utredningen, säger kammaråklagare Heléne Thomasson, som är förundersökningsledare.

Mordbrand Anneberg

De två andra ungdomarna som varit anhållna är släppta på fri fot, sedan misstankarna mot dem försvagats.  De är dock fortfarande misstänkta i utredningen.

Klarlägga vad som hänt

Åklagaren har också inlett en utredning enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. En person, som är under 15 år och kan misstänkas för gärningarna, har hörts av åklagare och polis i närvaro av ett juridiskt biträde för att försöka klarlägga vad som hänt på platsen.

Det var vid 20-tiden i måndags som det började brinna i ett hus i Anneberg i Nässjö kommun. Huset totalförstördes och senare hittades en person avliden i fastigheten.

Under torsdagsförmiddagen var polisens tekniker på platsen för att fortsätta sitt arbete.

Under torsdagsförmiddagen fortsatte polisen att jobba med sin tekniska undersökning av platsen. Foto: Sandra Wennergren/SVT

”Får konsekvenser i samhället”

Nässjö kommun har under dagen haft möte angående händelsen, där bland annat socialtjänsten deltog.

– Vi har bland annat pratat om vad en sådan här händelse kan få för konsekvenser för ett litet samhälle som Anneberg, säger Jon Rydholm, avdelningschef socialtjänsten.

Jon Rydholm, socialtjänsten Nässjö. Foto: Kristin Renulf / SVT

Han fortsätter:

– Det är väldigt tragiskt när någon omkommer på det här sättet och det är extra tufft när minderåriga är involverade i så allvarlig brottslighet.

Hör mer från socialtjänsten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand Anneberg

Mer i ämnet