Foto: TT

Misstänkta sadeltjuvar greps utanför Jönköping

Publicerad

Tre män greps i onsdags kväll söder om Jönköping misstänkta för ett 30-tal stölder av ridsadlar och verktyg. Stölderna ska ha skett på flera platser i landet under en längre tid.

– Ja, utredningen, som är omfattande, sträcker sig från maj i år fram till nu när de greps, säger Marlene Andersson Wikman, gruppchef vid polisens utredningssektion i Skaraborg, till Jönköpings-Posten.

Männen, som är utländska medborgare, greps av en slump av polis i Skillingaryd. Männen anhölls senare och under helgen kommer åklagare lämna in en häktningsframställan till Skaraborgs tingsrätt eftersom flera av stölderna har skett där.

Försvinner utomlands

Under flera år har det varit omfattande stölder av verktyg och ridsadlar runt om i Sverige. Polisen misstänker att det i många fall handlar om utländska ligor och att stöldgodset förs ut ur landet.

För tre år sedan rapporterade vi på SVT Jönköping om en sadelstöld i Värnamo där de drabbade några timmar senare såg sina sadlar ute på en försäljningssajt i Polen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.