Ett större område spärrades av efter att mannen hittats död vid Dumme mosse. Foto: SVT

Erkänner att han dödade företagare – kroppen hittades vid Dumme mosse

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mordet på en företagare i 55-årsåldern i mitten av april har erkänt att han dödade mannen. Det framgår av en rättspsykiatrisk undersökning.

Det var den 22 april som mannen, dagen efter att han anmälts försvunnen, hittades död i ett skogsområde vid Dumme mosse utanför Jönköping.

Strax därefter greps en man i 40-årsåldern som har haft en yrkesmässig relation till företagaren. Mannen kunde vid tillfället varken erkänna eller förneka det misstänkta mordet.

Mord Dumme Mosse Jönköping

Erkänner i rättspsykiatrisk undersökning

I maj genomgick den misstänkte gärningsmannen en rättspsykiatrisk undersökning. I den framgår det att han erkänner att han dödat företagaren, rapporterar Expressen.

Kände sig hotad

Enligt undersökningen framgår det att den misstänkte mannen ska ha känt sig hotad av företagaren. Den yrkesmässiga relationen ska ha varit ansträngd. Enligt vad den misstänkte gärningsmanen uppgett för Rättsmedicinalverkets utredare ska en dispyt mellan honom och företagaren uppstått vid tillfället för brottet. Företagaren ska ha gått mot bakluckan på sin bil och den misstänkte trodde att han skulle hämta ett vapen.

Enligt Rättsmedicinalverkets undersökning led den misstänkte mannen inte av någon psykisk störning, varken vid tillfället för undersökningen eller vid själva dådet.

I klippet nedan ser du rapporten från SVT:s reporter på plats kort tid efter att kroppen hittats i skogsområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord Dumme Mosse Jönköping

Mer i ämnet