Foto: SVT/TT

Mordet på LSS-boendet – mördade kvinnans syster berättade

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det andra rättegångsdagen av fyra om mordet på en ung kvinna på ett LSS-boende i Vetlanda. Kvinnans syster berättade i rätten om den fruktansvärda natten.

SVT kunde häromdagen berätta att den misstänkte man i 25-årsåldern som står inför rätta misstänkt för det brutala mordet på en ung kvinna på ett LSS-boende, lider av en allvarlig psykisk störning. Mannen menar att anledningen till att han attackerade kvinnan och hennes syster var att han blev störd av ljud från kvinnans lägenhet där de båda befann sig.

Idag berättade systern, som överlevde knivattacken från mannen, om hur systern var rädd för mannen och egentligen inte ville sova i lägenheten.

Systern ger under rättegången ett samlat intryck och berättar detaljrikt om hur hon upplever kvällen då grannen bankar på deras dörr med en kniv i handen. Han krossar sedan ett köksfönster för att ta sig in till kvinnorna.

”Försökte skydda min syster”

– Min syster säger att det inte känns bra, vi kontrollerade att dörren var låst och jag ställer mig mellan köket och hallen för att försöka ha koll på var han är. Plötsligt går allt så fort, det flyger glassplitter överallt och vi springer in på toaletten.

– Ser du mannen, frågar åklagaren

– Nej, men när jag ska ta tag i handtaget och stänga dörren sätter han en fot emellan och är jättearg. Jag minns inte vad han sade, jag var bara koncentrerad på att försöka rädda min syster. Tyvärr kunde jag inte det.

Brutal attack

Systern berättade att mannen trängde sig in i badrummet och sparkade och slog henne, samt knivhögg henne, innan han sedan gav sig på hennes syster.

– Jag försökte ligga stilla och spela död, berättar systern.

Hon hör hur flickan ber om ursäkt men att mannen svarar att det är försent och sedan hugger henne med kniven. Kvinnan hade över 130 sårskador efter den dödande attacken.

– Aj aj nej nej är det sista jag hör av min syster.

Under kvinnans berättelse är den åtalade mannen inte i salen, han sitter i ett angränsande rum. Men ett 30-tal åhörare sitter i tingsrättssalen när systern vittnar, en av dem är en vän till familjen:

– Jag tycker att det känns fruktansvärt. Man får sorg i hjärtat när man hör hur tjejerna blev behandlade, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.