JIK-spelarna Anton Hedin och Simon Karlsson spelar nästa säsong i lokalkonkurrenten Mullsjö. Foto: Mullsjö AIS

Mullsjö AIS värvar från lokalkonkurrenten

Publicerad

Mullsjö AIS värvar två spelare från lokalkonkurrenten Jönköpings IK. Det är backen Anton Hedin och forwarden Simon Karlsson.

– Vi är så klart extremt nöjda med dom värvningarna, säger sportchefen Jesper Axell.

Forwarden Simon Karlsson är född 1999 och ses av många som en av Sveriges största innebandytalanger. På något sätt skulle man kunna säga att cirkeln sluts eftersom Simon Karlsson inledde sin innebandykarriär som 10-åring i just Mullsjö. Ett par år senare flyttade han till Hovslätt och 2015 gick han över till JIK.

Vill vinna SM-guld

Den unge forwardstalangen säger så här om övergången till Mullsjö.

– Jag tror jag kan fortsätta utvecklas i Mullsjö och jag hoppas jag kan bidra med energi och hårt jobb. Sen är det klart jag vill spela slutspel och det tror jag att kommer få göra i Mullsjö, menar han och är samtidigt tydlig med sitt mål med innebandyn, säger Simon Karlsson i ett pressmeddelande.

Och målsättningen med flytten är tydllig.

– Jag vill självklart vinna SM-guld någon gång.

Tidigare sejour i Mullsjö

Anton Hedin har spelat för Mais tidigare, senaste sejouren var säsongen 2015/16. Och att byta mellan Mais och JIK är inte helt okontroversiellt.

– Ja, det stämmer ju. Jag tycker dock det var värre förr. Man får ta att man blir lite mindre omtyckt av vissa. Anledningen till bytet är väl att jag känner att jag vill göra något annat. Jag är sugen på att ge det chansen med Mullsjö, säger Anton Hedin.

Hans kontrakt gäller över två år. Kontraktet med Simon Karlsson löper över tre säsonger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.