Foto: Musikhjälpen

Musikhjälpen slog rekord igen

Uppdaterad
Publicerad

Musikhjälpen i Gislaved har åter igen slagit rekord. Den preliminära siffran är att 145.531 kronor samlats in.

När Robert ”Stubbe” Wahlberg i lördags klev in i turistbyråns lokaler i Gislaved för sjunde året i rad var målet att samla in 100.000 kronor till Musikhjälpen 2016. Det blev nästan 50 procent mer, skriver Musikhjälpen Gislaved på sin Facebook-sida.

– Det är sjunde året jag gör det här och det växer för varje år. Det är fler som engagerar sig och fler som vill skänka pengar. Många har fått upp ögonen för oss, sa Stubbe Wahlberg när vi talade med honom i söndags.

En vecka med lite sömn

När SVT Nyheter Jönköping försöker nå Stubbe på fredagsförmiddagen svarar han inte i telefonen.

De senaste 125 timmarna har det inte varit mycket sömn, då han tillsammans med Benji Benjaminsson och Petros Avramidis varit instängd och sänt webbradio och på Youtube. De har turats om att sova i korta omgångar.

91.000 förra året

Målsättningen var att under veckan samla in så mycket pengar som möjligt till den ”riktiga” Musikhjälpen som i år har sänts från Örebro. Förra året blev summan 91.000 kronor, och i år landar det alltså på drygt 145.000 kronor.

– Det är så roligt att se folks engagemang och den kärlek som finns. Det blåser många kalla vindar och finns så mycket negativt. Den här veckan går vi samman som vänner och hjälps åt. Det är roligare att ge än att få, sa Stubbe i söndags.

I går torsdag klockan 19.30 avslutades de 125 timmarna med sedvanlig auktion och popquiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.