Mycket halt på många vägar i länet

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för halka i Jönköpings län under kvällen och natten. Orsaken är att blöta vägbanor fryser på.

Under torsdagseftermiddagen och inledningen av kvällen har det varit mycket halt på många vägar i länet. Det rapporteras om flera avåkningar och olyckor.

Isiga vägbanor

Vid 19.44 inkom ett larm om en olycka där en personbil och en lastbil var inblandade på Guldvägen i Kvillsfors. Det var en lastbil som inte kom upp för en backe i det hala väglaget och blockerade vägen. En personbil hann inte få stopp utan väjde ner i diket. Ingen person ska ha kommit till skada. Vägen kommer att vara avstängd i ungefär en timme i väntan på att en sandbil ska komma till platsen. Det råder enligt räddningstjänsten mycket halt väglag.

Strax före klockan 17.30 körde en personbil av vägen och hamnade på taket på Kohagsgatan på Öxnehaga i Huskvarna. Föraren kunde själv ta sig ur bilen efter olyckan och undersöktes av ambulanspersonal på platsen och behövde inte föras till sjukhus. Bilen fick bärgas från platsen och enligt räddningstjänsten var det mycket halt på platsen.

Olyckor i Nässjö kommun

Vid 17-tiden inträffade en singelolycka på väg 951 i höjd med Tingshalla, Flisby i Nässjö kommun. Föraren hade själv tagit sig ur bilen och kunde beställa bärgare och var inte i behov av hjälp från räddningstjänsten.

Något senare inträffade en olycka på Ingsbergsgatan i Nässjö. Två personbilar hade kolliderat. När räddningstjänsten kom till platsen var båda förarna ute ur bilarna. Ingen av dem behövde föras till sjukhus.

Olycka i Vaggeryds kommun

Vid 15-tiden inträffade en trafikolycka i Gettrabo mellan Bondstorp och Månsarp. En personbil hade kört in i ”rännebron” till en ladugård. Föraren som var ensam i bilen fördes till sjukhus. Det finns inga uppgifter om personens skador.

Bilen fick bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.