I klippet ovan ger Gislavedsborna Husein Orascanin, Tiem Tran och Munira Tulek sin syn på vaccinet. Foto: SVT/Linda Mathillas

Några röster från Gislaved om vaccinet

Uppdaterad
Publicerad

Gislaved är ett av de områden i länet med högst andel utrikesfödda personer. I bostadsområdet Trasten hade fram till i söndags 53 procent av de mellan 55 och 69 år tagit den första vaccinsprutan.

– Jag älskar att jag fått vaccinet. Jag har problem med hjärtat och blodtrycket men det har gått bra, säger Munira Tulek som nyligen fått sin första spruta.

Det är sämre vaccinationstäckning i bostadsområden i Jönköpings län där fler utrikesfödda personer bor. Problemet är inte unikt för Jönköpings län. Sedan tidigare har även Folkhälsomyndigheten pekat på en lägre andel vaccinerade bland utrikesfödda trots att den gruppen drabbats hårdare av pandemin.

Corona Jönköping

I området Trasten i Gislaved träffar SVT Husein Orascanin. Han är inte lika övertygad att ta sprutan.

– Inte nu i alla fall, kanske senare och om jag blir tvingad så tar jag det, säger han.

I klippet ovan hör du mer om detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet