HV71-koncernen gör ett minusresultat på 4,7 miljoner kronor säsongen 2020/21. Foto: Mikael Fritzon/TT

Nästan fem miljoner minus för HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s ekonomiska resultat för säsongen 2020/2021 visar på ett underskott på 4,7 miljoner kronor i koncernen. Samtidigt har klubbens kampanj för att få fler medlemmar varit en framgång – snart är målet 7 000 nått.

– Det ekonomiska underskottet blev inte så stort som vi befarade tidigt på säsongen. För att parera för de kraftigt reducerade intäkterna har betydande åtgärder vidtagits under året. Förutom kompensationsstöd och bidrag som erhållits från staten har personalen i HV71 har gjort löneavstående. Vidare har organisationen anpassat sig till omständigheterna genom omfattande kostnadsbesparingar, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

Tacksam för stöd

Den pågående pandemin är den viktigaste orsaken till klubbens negativa ekonomiska resultat. Koncernens intäkter var under säsongen 124 miljoner kronor, då räknas även kompensationsstöd från staten in. Det egna kapitalet uppgår till 51,7 miljoner kronor.

Klubben uttrycker också tacksamhet för det stöd de fått från enskilda medlemmar och sponsorer.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som varit med och stöttat HV71 under säsongen. Många har exempelvis efterskänkt sina säsongskort, köpt 71-biljetter, blivit medlemmar eller förlängt sina sponsoravtal. Det har varit ovärderligt för klubben, säger Agne Bengtsson.

Ny ekonomisk verklighet

Efter nedflyttningen till hockeyallsvenskan är det också en ny ekonomisk kostym som gäller för klubben kommande säsong.

– Vi har gjort en rad rationaliseringar och vi kommer att ha en budget i balans även nästa säsong. Hela bygden ställer upp, både sponsorer och enskilda medlemmar, som gör att vi ändå kan satsa. Nu är det nystart och omstart som gäller, säger Agne Bengtsson.

Klubben har också haft en kampanj för att få nya medlemmar och har gått från 2 000 medlemmar till knappt 7 000 medlemmar de senaste månaderna.

– Målet är att vi ska vara 7 000 medlemmar till seriepremiären, säger Agne Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.