Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Naturskyddsföreningen anser att den aktuella detaljplanen för bygget inte är förenlig med miljöbalkens hänsynsregler. Foto: Värnamo kommun

Överklagan kan försena arenabygget i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om en ny fotbollsarena i Värnamo är ännu inte avgjord. Orsaken är att Naturskyddsföreningen i Värnamo har överklagat bygget till mark- och miljödomstolen rapporterar Värnamo Nyheter.

-Att det blir försenat kan vi bara konstatera, säger kommunalrådet Mikael Karlsson (C) till SVT.

Även om Naturskyddsföreningen i Värnamo säger sig se positivt på fotbollen anser organisationen att miljökonsekvenserna inte har beaktats tillräckligt i beslutet. Om arenan byggs på den planerade platsen riskeras bland annat kommunens enda vattentäkt, menar man.

I sin överklagan till mark- och miljödomstolen hävdar Naturskyddsföreningen bland annat att kommunen inte gjort en tillräcklig naturvärdesinventering. Värnamo kommun har en koldixiodbugdet som föreningen menar kommer överbelastas om arenabygget går igenom.

Skulle ni kunna tänka er en arena någon annanstans och i så fall var?

– Vi tycker och har påpekat för Svenska Fotbollförbundet att deras krav på arenor för spel i Allsvenskan och Superettan är orimliga. Finnvedsvallen är idag vår huvudkandidat, skriver Naturskyddsföreningen i ett mejl till SVT.

Turbulent fråga

Efter många turer klubbade kommunfullmäktige i Värnamo förslaget i juni, men nu kan det alltså bli ännu en vända.

I klippet hör du Mikael Karlsson (C) kommunalstyrelsens vice ordförande om hur han resonerar kring överklagandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.