Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu är det klart att det kommer att byggas en ny fotbollsarena i Värnamo. I klippet hör du kommunstyrelsens vice ordförande Mikael Karlsson (C) berätta vad som händer nu med processen att bygga arenan. Foto: Mikael Fritzon/TT

Nu är nya fotbollsarenan i Värnamo klubbad

Uppdaterad
Publicerad

Efter mycket dramatik den senaste tiden har nu kommunfullmäktige i Värnamo klubbat igenom att bygga den nya fotbollsarenan.

Under onsdagskvällen har det borgerliga styret röstat igenom att bygga den nya fotbollsarenan, i samband med att kommunens investeringsbudget klubbades. 26 ledamöter röstade ja, 16 nej och nio valde att avstå.

Den nya arenan kommer att få en publikkapacitet på 6 300 åskådare, till en byggkostnad av 257 miljoner kronor. Arenan är budgeterad till 119 miljoner kronor under 2024. Men bygget pågår mer än ett år.

Turbulenta veckor

Det var på kommunstyrelsens möte i början av juni som centerpartisten Johan Hilding valde att rösta på oppositionens förslag om att skjuta på arenabygget i tre år. Men beslutet rörde upp starka känslor och Hilding gick senare ut och berättade att han kommer att avstå från att rösta i kommunfullmäktige.

– Det är min fru och dotter som inte mått så bra, jag har övervägt allt och därför har jag tagit detta beslutet, sa Johan Hilding till SVT under förra veckan.

Inger Axelsson (C) har gått in som ersättare för Hilding och hon har idag röstat ja till den nya arenan.

Även hot och hat mot Annette Myrvold

Även Värnamo kommuns oppositionsrådet Annette Myrvold (S) har utsatt för hat och hot i samband med de politiska turerna kring arenan.

– Min brevlåda har fyllts med matrester, berättade hon från talarstolen under dagens kommunfullmäktige.

– Att skrämma människor till tystnad är inget annat än ett hot mot demokratin.

Mer om det i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.