Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippet och hör SVT:s reporter berätta vad man kom fram till under tillsynen. Foto: Ebba Öberg/SVT

Nu har sopberget i Anneberg inspekterats

Publicerad

Efter SVT:s granskning om sopberget i den gamla tapetfabriken i Anneberg har nu kommunen och räddningstjänsten inspekterat soporna.

Nu har inspektörer både från samhällsplaneringskontoret i Nässjö samt räddningstjänsten inspekterat soporna som finns inne i fabriken i Anneberg utanför Nässjö.

Soporna har legat där minst sedan 2017, och får inte lagras så länge. Företaget som äger fastigheten saknar tillstånd för att deponera avfall.

Sopberget i Anneberg

Brandtillsyn

Det var efter SVT:s granskning som räddningstjänsten fick reda på att det lagras en stor mängd avfall i fabriken i Anneberg. De hade tidigare besökt fastigheten 2021, men inte varit inne i alla delar av fastigheten och då inte sett avfallet. Efter granskningen beslutade räddningstjänsten att utföra en brandtillsyn.

Förvaltningschefen: ”inga tankar alls”

När SVT kontaktade Adis Baksic, chef på Samhällsplaneringskontoret i Nässjö, dagen efter tillsynen var han förtegen om vad som fanns inne i lokalerna.

– Jag fick inga spontana tankar alls när jag var där, men jag ska samla ihop mina tankar, säger han.

Hör mer vad man kom fram till under tillsynen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sopberget i Anneberg

Mer i ämnet