Varning för ryttare i sexskogen

Uppdaterad
Publicerad

Nu varnas för ridande ekipage på skogsvägen i Hyltena.

Det var i början av april som SVT kunde berätta om skogsvägen utanför Hyltena som blivit en mötesplats för personer som vill träffas för att ha sex. Både grannar och den lokala handikappridskolan, som nyttjar skogsvägen dagligen, upplevde sexmötena och nedskräpningen på platsen som obehagligt. Länsstyrelsen gick också ut och varnade för att det kan förekomma sexhandel på platsen.

Ingen trafikfara

Efter reportaget dröjde det inte länge förrän markägaren Jönköpings kommun vidtog åtgärder – dels städade man bort alla gamla porrtidningar, madrasser, underkläder och annat skräp, och dels har man röjt bland träden för att göra platsen öppnare. Och nu har man alltså dessutom satt upp en skylt för att varna allmänheten, fast dock inte för sexmöten – utan för ryttare.

Sexnästet i Hyltena

– Just själva skylten är väl ett sätt att få folk medvetna om att här är det andra som rör sig, säger Fredric Norrå, mark- och exploateringschef på Jönköpings kommun.

Avskräckande effekt

Han berättar att man kom på idén med att sätta upp varningsskylten i samband med att man röjde sly på platsen.

Efter all medial uppmärksamhet kring skogsvägen verkar sexträffarna ha flyttat någon annanstans. Med tanke på att biltrafiken numera är i princip obefintlig kan man inte påstå att hästarna utgör någon direkt trafikfara. Men tanken med skylten är att den ska fungera som en upplysning till de som besöker platsen om att det rör sig ryttare och hästar på platsen. Något som kanske avskräcker den älskogs-lystne.

– Här är det tänkt att det ska vara hästar, och skylten kanske bidrar till att det är lugnt här, säger Fredric Norrå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexnästet i Hyltena

Mer i ämnet