Den svarta damstöveln hängde kvar i en trädgren intill skogsvägen även efter att kommunen städat upp på platsen. Foto: SVT

Sexskogen har blivit en turistattraktion

Uppdaterad
Publicerad

Sexmötena på skogsvägen i Hyltena har upphört, till de närboendes stora glädje. Men fortfarande händer det att främmande bilar svänger in på skogsvägen, fast nu handlar det istället om nyfikna besökare.

– Det här har blivit något av en turistattraktion, berättar Simone Lönander på ridklubben Volt. Det är helt galet att det kan vara så spännande.

Simone Lönander berättar att det flera gånger under sommaren och hösten hänt att nyfikna människor tagit sig ut till skogsvägen i Hyltena för att med egna ögon se den beryktade platsen. Numera finns det dock inte många spår kvar av sexmötena.

Sexnästet i Hyltena

– Det är ingen biltrafik alls på vägen nu. Inget skräp, ingenting. Det ser jättefint ut, säger Simone Lönander.

Dagliga sexmöten

Det var i våras som SVT berättade om den lilla skogsvägen i Hyltena som blivit en mötesplats för sexlystna. Platsen var så välbesökt att det dagligen körde in flera bilar på skogsvägen. Både grannarna och den lokala handikappridskolan Volt, som använder skogsvägen dagligen, upplevde sexmötena och den omfattande nedskräpningen på platsen som obehagligt och störande.

Efter att situationen uppmärksammades valde markägaren Jönköpings kommun att städa upp skräp, madrasser och kläder, samt gallra bland träden för att göra platsen mer öppen. Man satte även upp en skylt för att varna för ryttare och efter det har sexträffarna upphört på platsen. För de boende i området är detta en lättnad:

– Det har lugnar ner sig något kopiöst. Förut såg man ju bilar som åkte in där hela tiden, men nu har jag inte sett det över huvud taget. Så uppmärksamheten verkar ju onekligen ha haft inverkan, berättar Tor Olsson som bor alldeles i närheten.

Inget som stör

Att nyfikna människor numera dyker upp ibland för att spana in platsen är heller ingenting som stör Simone Lönander:

– De tycker väl det är superspännande. Men det kan vi hantera, det har ju lugnat ner sig nu.

På kontaktsidor på nätet kan man fortfarande se att personer vill ses ute i Hyltena för att ha sex, men var (och om) de mötena äger rum är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexnästet i Hyltena

Mer i ämnet