Nu ska det bli lättare för Livsmedelsenheten i Jönköping att göra kontroller, se mer om det i klippet ovan. Foto: SVT/Janerik Henriksson/TT

Ny lag gör trängselkontroller lättare på krogar

Uppdaterad
Publicerad

Sedan coronaviruset tog fart i Sverige har Livsmedelsenheten i Jönköping besökt nästan alla pubar, restauranger och krogar i kommunen. Hittills har två kvällskrogar fått anmärkningar. En ny lag gör att det från och med juli ska det bli lättare att göra kontroller.

Sedan Folkhälsomyndighetens restriktioner trädde i kraft har Livsmedelsenheten i Jönköping skickat ut information om vad som gäller till pubar, restauranger och krogar. Många kontroller har även utförts.

– Vi har haft två kvällskrogar med alkoholservering som fått anmärkningar, men det är åtgärdat och vi har inte haft problem med dem sedan dess, säger Lena Nordlund, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Jönköpings kommun.

Vad säger de om anmärkningarna?

– Att de blivit mycket folk under kort tid och det kan ju vara så att det blir mer eller mindre intensivt vid vissa klockslag, och det är förståeligt men vi måste se till att det inte förekommer någon trängsel, säger Lena Nordlund.

Nu ska det bli lättare för Livsmedelsenheten i Jönköping att göra kontroller, se mer om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.