Ny mordutredning i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Den vetlandakvinna som igår hittades skadad i sitt hem har avlidit. En man i 55-årsåldern är anhållen skäligen misstänkt för mord, vilken är den lägre misstankegraden.

Förundersökningsledaren vill invänta rättsläkarens undersökning innan han uttalar sig om det är en olycka eller mord.

– Den anhållne mannen, som också är hemmahörande i Vetlanda, har i förhör lämnat en förklaring till vad som har hänt, och det är den berättelsen vi vill kontrollera nu, säger Anders Brokelind som är förundersökningsledare.

Vad är det som skulle tyda på att det är en olycka?

– Jag vill inte gå in på vilken anledning. Nu gör vi en teknisk undersökning av platsen för att få en bild av vad som hänt, säger Anders Brokelind.

Det var på tisdagen som en kvinna i 60-årsåldern hittades skadad i sitt hem efter att en bekant ringt SOS för att denne var orolig för kvinnan. När polisen kom till platsen fanns det omständigheter som gjorde att de misstänkte att ett bort kan ligga bakom dödsfallet. De har knackat dörr och tagit in vittnesuppgifter under gårdagen.

Mannen nekar till brott. Han och kvinnan kände varandra men bodde inte på samma adress.

Vetlanda har drabbats av flera grova brott senaste tiden. Det här är det tredje mordutredningen i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vetlanda

Mer i ämnet