I början av veckan attackerades två får av en varg i Sävjsö. Foto: Länsstyrelsen

Ny vargattack i Sävsjö – två får döda

Uppdaterad
Publicerad

I början av veckan attackerade en varg två baggar i Sävsjö. Det konstaterade länsstyrelsen under torsdagen när myndigheten besiktigade djuren.

Två baggar attackerades av en varg i Sävsjö i början av veckan. Djurägarna upptäckte djuren på onsdagen och larmade länssytrelsen. Det var P4 Jönköping först med att rapportera. En av baggarna var redan död och den andra var tvungen att avlivas av sina skador.

– Baggen hade skador på ryggen och när djuret besiktigades kunde vi se typiska bett som satt högt upp på ryggen. De stora betten tyder på att det är inget litet djur som har gjort det. Baggarna var också stora och därför är det troligt att ett stort djur har gått till angrepp, säger Linda Andersson som är vilthandläggare på länsstyrelsen.

Vargattacken är den andra i år. Innan det förra vargangreppet i Eksjö har det inte varit någon vargattack i länet sedan 2020.

– Att det blir angrepp av varg är tyvärr något som händer. Det här är någonting som vi följer och tittar på om det kan det tyda på något mönster och om det kan vara  samma individ. Det är svårt att säga i nuläget om det kan vara samma individ, säger Linda Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.