Kjell Lundgren, klubbchef Jönköpings Södra. Foto: TT / SVT

J-Södra: Inget positivt för fotbollen

Publicerad

Jönköpings Södra kommer inte att agera utifrån de nya uppgifterna om att attacken mot Östersunds målvakt Aly Keita skulle handla om matchfixning.
– 17-åringen är dömd, sedan kan man bara spekulera i om det är hela sanningen eller inte, säger klubbchefen Kjell Lundgren.

Det var under matchen mellan J-Södra och Östersund på Stadsparksvallen den 17 augusti som en 17-åring från Södertälje plötsligt rusade in på planen och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita. 17-åringen dömdes för misshandel och falskt larm eftersom han sagt att han placerat ut en bomb i en väska på läktaren. 

Vill inte spekulera

Men enligt nya uppgifter som avslöjas i SVT:s program Uppdrag granskning fick tysk polis tips om att matchfixning skulle ligga bakom attacken. Något som J-Södras klubbchef Kjell Lundgren inte kommer att få några konsekvenser för klubben.

– Jag vet att vi redan jobbar mycket med de här frågorna. Vi har hjälp av föreningen Svensk Elitfotboll som åker runt och informerar om problematiken kring matchfixning. Vi vill få bukt med det här så mycket som det går, men vad som har hänt eller inte hänt i det här fallet kan vi bara spekulera om. Det lämnar jag åt polis och åklagare att reda ut.

Tycker du att den här utredningen skulle ha hanterats annorlunda?

– Det vill jag inte spekulera i, jag hänvisar till polis och åklagare.

Inte positivt för fotbollen

Har ni pratat mycket om den här händelsen inom klubben?

– Det är klart att det pratas mycket och diskuteras vad som ligger bakom eller inte. Och vi funderar över vad man kan göra för att förhindra matchfixning. Men vad jag har förstått så finns det här även i de lägre serierna och inte bara inom elitfotbollen.

Vad tänker du om det?

– Det är tråkigt att det är på det viset. Det är absolut inget som är positivt för fotbollen.

Går det att förhindra?

– Det är som med allt kriminellt. Det går att minska men inte få bort helt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Överfallet på Stadsparksvallen

Mer i ämnet