Mängder av samtal till polisen om smällare och raketer

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter halv ett i natt larmades räddningstjänst till centrala Värnamo. En bengal misstänks ha orsakat en brand på taket på en fastighet. 

Polis och ambulans larmades också till platsen, men ingen person skadades i samband med branden. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

– Det var mycket folk på platsen, oklart om det var det var förbipasserande eller människor som samlats där, säger Dennis Johansson Strömberg vid polisens presstjänst.

Brand i bilverkstad

Under natten har räddningstjänsten fått rycka ut på flera bränder. I Nässjö kom larm om att det brann under en balkong i ett flerfamiljshus och i Värnamo bekämpade flera räddningsstyrkor en brand i en industri under senare delen av natten.

Den branden var vid räddningstjänstens framkomst fullt utvecklad men kunde släckas. På morgonen arbetar man nu med att genomsöka byggnaden.

Enligt polisen ska det handla om en bilverkstad. En anmälan om mordbrand är upprättad och platsen är avspärrad. 

Larm om raketer och smällare

Under natten har polisen fått in hundratals larmsamtal om smällare och raketer. De allra flesta samtalen har gällt minderåriga som har kastat smällare och skjutit raketer på ett vårdslöst och hänsynslöst sätt.

Inga allvarliga personskador ska ha uppkommit, men flera mindre bränder har rapporterats. Polisen meddelar att man har för avsikt att i möjligaste mån ingripa mot detta och beslagta och förverka fyrverkerier som anträffas i samband med lagbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.