• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Från och med måndag kan Jönköpingsresenärarna välja att åka till Bromma eller Arlanda. Foto: SVT

Två flygbolag slåss om Stockholmsresenärerna

Publicerad

På måndag börjar bolaget LEAP flyga mellan Jönköping och Stockholm. Bolaget kommer att köra 20 flyg i veckan mellan destinationerna. Därmed ger de BRA konkurrens om Stockholmsresenärerna.

I våras gick Nextjet i konkurs och ett tag såg det ut som att det inte skulle gå att flyga direkt från Jönköping till Stockholm. Men kort efter konkursen gick BRA in och tog över trafiken till Bromma i Stockholm. Nu på måndag börjar alltså även flygbolaget LEAP att trafikera sträckan till Stockholm, men med destination Arlanda.

– Det ska bli jättespännande att köra igång på måndag. Vi kommer att köra två flyg om dagen tur och retur, sedan får vi utvärdera. Vi hoppas givetvis på att kunna tillsätta fler flyg framöver, säger Magnus Ivarsson som är VD på LEAP.

Många reser vidare

– Det är bra att vi fått ett bolag som flyger till Arlanda eftersom 30 procent av resenärerna ska flyga vidare, säger Rony Forsberg, VD på Jönköping Airport.

Foto: SVT

Konkurrens

Rony Forsberg ser fram emot konkurrensen mellan bolagen.

– Jag tror att det kan vara bra. Nu är det upp till dem att visa upp att de har bra produkter, det vill säga bra flygtider och flygplan så att resenärerna vill åka med dem.

Från noll till två

Att Jönköping gick från att ha noll flyg till Stockholm till att nu ha två olika bolag som flyger till huvudstaden visar på Jönköpings potential, enligt Rony Forsberg.

– Staden växer hela tiden och att nu två olika bolag trafikerar sträckan visar att Jönköping är en attraktiv stad för flygbolagen, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer