Rekord igen för den lokala Musikhjälpen i Gislaved. Foto: Musikhjälpen Gislaved

Nytt rekord för Musikhjälpen i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

För åttonde året i rad har Gislaveds egen lokala ”Musikhjälpen” samlat in pengar. Och även i år blev den insamlade summan rekordstor. Drygt 223.000 kronor.

Det preliminära resultatet är en rejäl ökning från 2016 då 157.000 kronor samlades in, skriver Värnamo Nyheter.

I 125 timmar har programledarna Agnes Björkman, Petros Avramidis och Benji Benjaminsson suttit instängda mitt i centrala Gislaved för att uppmärksamma årets tema som är ”Barn är inte till salu”.

– När barn far illa vill folk engagera sig och hjälpa till. Vi är jättetacksamma för hela sändningen, att det gick så bra och att det är så många som vill engagera sig, säger Benji Benjaminsson till Värnamo Nyheter.

Riksinsamlingen till Musikhjälpen startar idag måndag under ledning av Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén. På fredag åker programledartrion från Gislaved upp till Umeå för att lämna över pengarna.

– Vi hoppas att vi kan få boka en tid med dem i buren. Annars har vi tänkt göra en kupp för att ta oss in. Vi har våra knep, säger Benji Benjaminsson till Värnamo Nyheter.

LÄS MER: Musikhjälpen slog rekord igen, 2016

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.