Polisen: “Ett rånförsök som har gått snett” Foto: Johannes Tolf/SVT

Ökad polisnärvaro efter dådet i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en man dödats i vad som beskrivs som ett rånförsök i Gislaved på lördagskvällen, ökar polisen nu närvaron i området. 

Enligt Håkan Boberg, som är chef för lokalpolisområdet, tyder handlingen på desperation.  

– Ja, det tycks vara ett rånförsök som har gått snett. Det är märkligt att man försöker sig på en sådan här sak med tanke på hur mycket folk det fanns på platsen och riskerna. 

Efter händelsen kommer antalet poliser i området öka tillfälligt. 

– Vi har sett till att vi är ganska gott om folk, både i uniform och civilt. Vi är också på plats vid det kriscenter som har upprättats. 

Kommer den ökade närvaron bestå en längre tid? 

– Vi får se hur vi lägger upp bemanningen. Vi har sedan tidigare förstärkt i vårt område med tanke på de rån som inträffat i Värnamo den senaste tiden. Vi är fler som jobbar de mest utsatta tiderna.

”Kom som en överraskning”

Har det varit stökigt även i Gislaved den senaste tiden? 

– Nej, det kan vi inte säga. Det har varit normalläge och inget som sticker ut. Det här kom som en överraskning. 

Håkan Boberg säger att rån inte är någon särskilt lukrativ aktivitet längre eftersom det är färre kontanter i omlopp i samhället och många väljer att vara helt kontantfria. Enligt boende i Gislaved som SVT Nyheter Jönköping pratat med, ska även den aktuella restaurangen varit just kontantfri. Dessa uppgifter kan Håkan Boberg inte bekräfta. 

Finns det några konkreta spår att gå efter i nuläget? 

– Våra tekniker har jobbat i natt, vi har använt hund i sökandet efter föremål. Vi har mycket folk att höra vilket kan leda fram till bra uppgifter, säger Håkan Boberg. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.